maandag 22 december 2008

het stamcafe is open

Cafe Spoelstra

omdat ik door mijn drukke leven er niet altijd toe kom om op tijd te schrijven, wil ik graag het stamcafe voor jullie trouwe lezers openen. Hier kunnen jullie onderling bijpraten en aan Joop en mij goedbedoelde adviezen geven (totdat ik weer een stukje heb geschreven, dan gaat het cafe weer dicht).

Ik zit hier



Grotere kaart weergeven

donderdag 11 december 2008











donderdag alweer,a s zondag ben ik al acht weken onderweg afgelopen zondag dan toch eindelijk vertrokken uit Mouzon,niet te vroeg want zaterdag was feest en dat werd natuurlijk laat Ik lag er zaterdag niet voor 22,30 in,wat een feest zeg... fantastisch ook dat Line dansen! Was ik nou toch maar zaterdag vertrokken. Oh ja de assistente,nou die was er ....en dr twee kinderen ook.....en dr man,een soort Johnny Halliday Ik heb me snel uit de voeten gemaakt.




Enfin ,de maas af terug naar Pont a Bar ,t begin van t Canal des Ardennes. T stroomde heel hard en met 3 uurtjes lag ik vast in Pont a Bar onderweg tweemaal een soort grote rat tegengekomen die vlak voor de boot de maas overstak,prachtig In Pont a Bar kennisgemaakt met Rudolf en vrouw Zwerft al 11 jaar door Frankrijk met een, zegt ie zelf, soort dekschuit /snikachtig iets,met aan boord 14 raskatten,en twee honden " Musee de la chat" staat er op een uithangbord Rudolf is 78 jaar.




Dinsdag vervolgens ben ik vertrokken en s middags aanbeland in Le Chesne,lief klein dorpje 30 km t kanaal op ,leuk plekje net na de brug en de stroomkast werkt gewoon , feest. Tijdens de tocht hiernaartoe heftige sneeuwbuien,met een zicht van 20 meter denk ik Vroeg mezelf wel af of dit wel de juiste tijd is om dit te doen. Natuurlijk ook weer een tunnel,maar dan wel een kleintje dit keer en ook Witte Reigers,nog nooit eerder gezien.




Morgen vertrek ik om de 26 sluizen van la vallee de Montgon te doen op weg naar Reims T is een dag werk zegt men hier,die sluizen passeren. Ben benieuwd.




Hoop morgenavond in Attigny te zijn,ziet er op de kaart aantrekkelijk uit.

dinsdag 2 december 2008







Heerlijk,ik ben klaar om te vertrekken,eindelijk Wel heel mooi en vooral leuk hier in Mouzon,maar t is goed geweest heb mn verstuivers terug en de motor lijkt fantastisch te lopen weer denk t trilprobleem ook te hebben opgelost,de achterste motorsteun stond tegen de motor aan Verder zijn de dagen toch wel een beetje somber hoor ,ik mis de zon Daarom was t dan ook heel leuk dat mn lieve zus Valerie met zwager Luuk even een weekendje langs kwamen Had een 12volt Acculader nodig en zwager Luuk belt en zegt,nou dan brengen we m toch even.Fantastisch.Ben vanmiddag gaan bedanken op de Mairie Kon toch beter nog tot na t weekend blijven volgens de assistente van de burgemeester ,want er is as zaterdag veel te doen in t dorp Denk dat ik nog even blijf hi hi . de ouwe rakker! Oh en had ik al melding gemaakt van mn nieuwe hout 4kuub besteld 2,5kuub gekregen en de hoofdprijs betaald,en voor 4kuub natuurlijk En nog zeiknat ook,Chris zou blij met mn rookontwikkeling zijn