zaterdag 10 januari 2009




26dec
Ludo komt vanmiddag aan om het motorblok te ontmantelen zodat we kunnen bekijken hoe t er aan de binnenkant allemaal uitziet.Ben benieuwd.
Ondertussen heb ik de afgelopen dagen de omgeving verkend,en ben regelmatig bezoeker van t dorpscafe Daar heeft de uitbaatster meer dan haar best gedaan om t ongezellig te maken Een tl-balk boven de bar en drie formica tafels om aan te zitten,en dat alles in een ruimte van meer dan 100 vierkante meter,maar... koffie 0,75e en een pasties voor 2 euro.lekker. Er zijn 4 stamgasten waaronder de burgemeester,een manus van alles,en we zijn de beste vrienden nu.
Aan de overkant van t cafe zit een bakker annex postagentschap,en dat was t dan wat de voorzieningen aangaat in Conde sur Marne,maar wat zijn de mensen allemaal aardig en ze vinden de blauwe vis fantastisch,en dat is ie ook!
Boodschappen doen moet echter toch in Tours sur Marne,een stadje 5 km verderop,dus dat is fietsen geblazen.De heenweg loopt naar beneden,maar dan terug.....en natuurlijk met boodschappen!Ik moet een brommer hebben of zo.

1 opmerking:

Vallypee zei

Hey P, great description of the village and the cafe ;) I guess you've had more time to get to know Conde than you really wanted ! Once again, beautiful photos. Makes me want to go.